Aksaray

ATSO Başkanı Koçaş, “Aksaray’da yıllar önce atılan filizler artık ürün vermeye başladı “

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve ATSO Başkan Yardımcıları Ahmet Kulak ve Turgut Kalkan ile birlikte Koç Ajansın “İş Dünyası” adlı programa konuk oldular.
Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Aksaray ’da ki sanayi gücünü anlatan ve gelişmekte olan sanayi potansiyeline değinerek, Aksaray halkına yapılan işlerden bahsetti.Aksaray halkı tarafından yoğun ilgi gören Ahmet Koçaş, “Şöyle bir şey daha öncesinden 2013 ve 2018 yılları içerisinde bir oda başkanlığı sürecim oldu Arkadaşlarımızla birlikte dört yıl gibi bir aradan sonra tekrar Rabbim nasip ve kısmet etti. Malum ticaret ve vatandaş tarafından hep bilinir. Biraz meşakkatli geçer biraz heyecanlı geçtiği gibi toplum tarafından da bilinirliğimiz çok fazla. Onun içinde gittiğimiz her alanda gerek üyelerimiz gerek Aksaray’lı hemşehrilerimizi hemen bizleri gördüğü ortamda gerek Aksaray’ın gidişatı konusunda özellikle hızlı büyüyen OSB hakkında sürekli bizlerden bilgi isterler. Bizlerde onlara vakit buldukça gerek ayaküstü ya da herhangi bir şekilde selamlaşma esnasında elimizden geldiği kadar Aksaray hakkında bilgi vermeye çalışıyoruz. “ dedi.

Aksaray’a birçok alanda yapılan yatırımlara değinen Ahmet Koçaş, “Biz başından beri gerek geçmiş dönemlerde olsun özellikle son dönemlerdeki Aksaray’ın konumu itibariyle de çok güzel bir yerde, stratejik konum itibariyle ama özellikle son dönemlerde yapılan altyapı çalışmaları neticesinde Organize Sanayi Bölgesine (OSB) atılan temel sonucunda biz bunlara filizler diyoruz. Yıllar önce atılan filizler artık ürün vermeye başladı. Özellikle Aksaray’ın son dönemlerinde adını sıkça ülke gündeminde hakikaten söz ettiren iller içerisinde. Günden güne büyüyen, hızlı gelişen özellikle sanayi bölgesi değil, artık bu saatten sonra özellikle son zamanlarda bizim en büyük kanayan yaralarımızdan bir tanesi turizm alanıydı. Bu beni çok mutlu etti. Özellikle son üç dört aydır ciddi anlamda turizm konusunda Aksaray’ımıza çok ciddi yatırımların geldiğini görüyorum İleriki içerisinde Aksaray’ımız sadece sanayi alanında değil turizm alanında da adını söz ettiren il olacak. OSB Türkiye genelinde 10. Sanayi bölgesi olarak yer alıyor. Aksaray sadece merkez olarak değil ilçelerinde de ciddi sanayileşmeye doğru gidiyor” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi tekstil fabrikalarının işleyişinden bahseden Tuğrul Kalkan; “Hâlihazırda ilçelerimizde otuza yakın bir tekstil fabrikamız var. Bunların yirmiye yakını yurt dışı çalışıyor. 4-5 tane eldiven fabrikamız ve bir tane yeni açılan çadır fabrikamız var. Haddinden fazla talep var. LC Waikiki’nin en son gelip yatırım yapmasıyla birlikte 5 sene içinde hâlihazırda yüze yakın bir tekstil fabrikasını bekliyorum. Öngörümüz bu şekilde. Hem bu tekstil fabrikalarının Aksaray’a katkı şu anlamda kadın istihdamı çok arttırdık biz. Bizim çalışanlarımızın beş bine yakın çalışanımız var fabrikada şuan da yüzde sekseni kadın, kadın istihdamını artırıyor. Aksaray’da tekstil fabrikalarının çoğu yüzde Zara, Mango gibi büyük markalara ürün yapıyorlar ve tamamen yurt dışına çalışıyorlar. Yurt dışına çalışan büyük fabrikalarımız var” dedi.
Gençler tekstil fabrikalarına nasıl bakıyor soruna yanıt veren Ahmet Kulak; Gençlerimizdeki en büyük sıkıntımız iş beğenmiyor olması, hepimiz çocuğumuzun masa başında birisi olsun istiyoruz. Bu algıyı biz bir türlü yıkamamışız. Bu memlekete tekstilci de lazım bu memlekete arpacı da lazım, çiftçi de lazım. Bu memlekete ayakkabı boyacısı lazım. Bunu doğru yönlendirmek gerekiyor. Bu da ailelere düşüyor. Biz bir kere masa başı iş kavramını ailelerin kafasından çıkartmalıyız gençleri üretime yönlendirmeye ihtiyacımı var” dedi.Haber: Fatma Altınok
Türkiye Kulisi Aksaray il Temsilcisi Hilmi Alper.